LogoCB
Nieuwsbrief 15, 30 juni 2021
Beste lezer,
Onderwerpen als klimaatadaptatie, energietransitie en circulaire economie krijgen steeds meer aandacht in de media. De politiek zet voorzichtige stappen, het bedrijfsleven experimenteert volop, maar de praktijk blijkt weerbarstig en het gaat allemaal nog lang niet snel genoeg. Stichting Circulair Bouwen is en blijft actief op al deze gebieden, vooral in het ondersteunen van samenwerkingsverbanden en het opzetten en begeleiden van acties gericht op gedragsverandering en de communicatie hierover.
We krijgen steeds vaker vragen van overheden en bedrijven over hergebruik van materialen en grondstoffen. Dat is een heel positief teken. En daarom willen we in deze eerste nieuwsbrief sinds vele maanden een prachtig initiatief onder de aandacht brengen waarmee overheden en bedrijven zonder al te veel moeite grote stappen kunnen zetten.
We hopen dat u gezond bent en blijft en wensen u veel inspiratie!
Schermafbeelding 2021-06-30 om 17.18.14
Stichting Circulair Bouwen beveelt van harte Insert aan, voor overheden en bedrijven die werk willen maken van hun circulaire ambitie en willen besparen op grondstoffen, materialen en geld!
Wat is Insert?

Marktplaats
Insert is een marktplaats die vraag en aanbod van gebruikte materialen bij elkaar brengt. Bent u als architect, opdrachtgever, bouwaannemer of andere ketenpartner? Plaats of zoek eenvoudig herbruikbare bouwmaterialen, materialen uit de openbare ruimte of groenvoorzieningen zoals bomen en heesters. Er is een uitgebreider abonnement mogelijk, waarmee u uw aanbod ook zichtbaar kunt maken op uw eigen website.

Insert doet Inventarisaties
Insert kan u helpen met inventarisaties van gebouwen en de openbare ruimte via een speciaal ontwikkelde app. Hiermee kunt u data gemakkelijk koppelen aan de Insert Marktplaats. Bij een materialeninventarisatie worden alle herbruikbare materialen gedocumenteerd. Bij een stoffeninventarisatie gebeurt dit op basis van hoofddeelstromen.

Insert zorgt voor Waardebehoud
Op basis van de inventarisaties kan een materialenpaspoort worden gemaakt dat wordt geregistreerd bij Madaster. Zo heeft u een compleet beeld van de circulaire waarde. Bovendien kunt u met zo’n paspoort een verruiming van uw financieringsruimte bespreken bij uw bank. De circulaire waarde van uw gebouw komt namelijk bovenop de restwaarde van uw gebouw.

Eigen projecten koppelen via Insert
Als bouwbedrijf, gemeente, provincie of samenwerkingsproject kunt u een besloten groep aanmaken om tussen uw verschillende projecten gebruikte bouwmaterialen, materialen uit de openbare ruimte of bomen en heesters uit te wisselen.

Insert zorgt voor demontage en opslag
Komen er materialen of grondstoffen vrij die pas op een later moment te gebruiken zijn? Insert kan voor u de demontage regelen en indien nodig tussentijdse opslag in een zogenaamde logistieke HUB.

Hoogwaardige ICT en GIS
Dit maakt materiaalopnames zeer nauwkeurig en zorgt voor veel mogelijkheden voor eigen hergebruik of verkoop via de Insert Marktplaats.
Schermafbeelding 2021-06-30 om 17.49.02
Schermafbeelding 2021-06-30 om 17.48.41
Schermafbeelding 2021-06-30 om 17.48.25
Schermafbeelding 2021-06-30 om 17.48.04
Schermafbeelding 2021-06-30 om 17.47.15
Schermafbeelding 2021-06-30 om 17.54.07
Schermafbeelding 2021-06-30 om 17.58.13
Neem even contact op met Cintha Kemp van Insert voor de verschillende mogelijkheden om mee te doen of partner te worden. Je kunt haar bereiken via cintha.kemp@insert.nl
Je kunt natuurlijk ook eerst even rondkijken op de website: www.insert.nl

Contact

U staat op onze verzendlijst vanwege eerdere contacten met ons. Fijn als u mogelijke collega’s op dit project wilt attenderen. Indien u per abuis deze nieuwsbrief ontvangt, dan onze excuses. Afmelden of gegevens wijzigen is heel gemakkelijk: zie beide links onderaan. Aanmelden als nieuwe abonnee: ga dan naar de website www.circulairbouwen.org (vervolgens: rechter kolom, bijna bovenaan).
Kwakkenbergweg 168, 6571 GB Berg en Dal
Telefoon: 06 41 27 40 56 (Maarten Barckhof, voorzitter)
www.circulairbouwen.org
info@circulairbouwen.org
twitter youtube website linkedin email