Selecteer een pagina

De gemeente Zevenaar heeft de Koopwijsprijs 2018 gewonnen!

Het circulair fietspad Zevenaar heeft de landelijke Koopwijsprijs 2018 gewonnen! Wethouder Carla Koers ontving deze prijs op 3 oktober 2018 uit handen van mevrouw Esther de Kleuver, directeur Duurzaamheid en Circulaire economie en tevens plv. DG Milieu en Internationaal bij het Ministerie van IenW. Van harte! De KoopWijsPrijs wordt dit jaar uitgereikt aan een inkoopproject dat vooruitstrevend is als het gaat om Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI). Dank aan alle partners die dit mogelijk hebben gemaakt! We zijn bijzonder trots op dit resultaat en het is ook een mooie opsteker voor de Provincie Gelderland!  Vanuit de Stichting Circulair Bouwen, aangesloten bij Cirkelstad, gaan we met de Hotspot Circulaire Weginfrastructuur hierop voortbouwen met nog veel meer sessies en circulaire weginfra-projecten.
Stichting Circulair Bouwen heeft samen met diverse partijen in Zevenaar dit circulaire fietspad gerealiseerd. Naast het toepassen van allerlei technologische innovaties zoals (gr)asfalt en grasbeton was het proces erg belangrijk: samen optrekken en leren met alle stakeholders, ambities vaststellen, obstakels overwinnen en het gebruik van meetmodellen waardoor we aantoonbaar het best passende ontwerp binnen het budget konden kiezen. Dit fietspad is het eerste concrete onderdeel van de Hotspot Circulaire Weginfrastructuur, een Efro-programma dat nog 1,5 jaar loopt en waarin we nog meer stakeholders met elkaar in contact willen brengen, willen leren van eerdere ervaringen en projecten willen realiseren. Hiervoor organiseren we regelmatig sessies, algemeen en thema-gericht. We werken toe naar een blauwdruk en opschaling.
Overheden, bedrijven, onderwijsinstellingen, ngo’s en opdrachtgevers zijn van harte uitgenodigd om zich bij de Hotspot Circulaire Weginfrastructuur aan te sluiten. We werken hierin samen met bestaande platforms als kiEMT en Circles.

Neem contact op en sluit je aan! info@circulairbouwen.org