Selecteer een pagina

HET NIEUWE BOUWEN en KplusV gaan samen verder bouwen aan Cirkelstad Arnhem en Nijmegen

13 juli 2017, Arnhem

De Stichting Circulair Bouwen staat voor een systeemaanpak om doorbraken te realiseren in het sluiten van kringlopen in de bouwsector (bouw, gww, inrichting, energie en gebiedsontwikkeling). KplusV is een ondernemend, innovatief kennisbedrijf dat sterk is in het verbinden van mensen en mogelijkheden met een focus op een duurzame economie en leefomgeving. Voornoemde partijen hebben besloten om samen op te trekken in het verder uitbouwen van Cirkelstad Arnhem en Nijmegen.

Ron van Wijk en Maarten Barckhof van de Stichting Circulair Bouwen, zijn sinds december 2015 in de rol van ‘Spinner’ actief in het opzetten van Cirkelstad Arnhem en Nijmegen. Sindsdien hebben zij op verschillende wijzen van zich laten horen, o.a. op EnergyXchange in Arnhem, Power2Nijmegen in Nijmegen en tal van andere bijeenkomsten in de regio die gericht waren op circulaire economie. Dit heeft ertoe geleid, dat ‘voorlopers’ op het gebied van de circulaire economie in de bouwsector zich regelmatig hebben getroffen op de door hen georganiseerde Cirkelstad-bijeenkomsten. Een inspirerend voorbeeld hiervan was de bijeenkomst op het nieuwe kantoor van Liander in Duiven.

Door de nieuwe samenwerking kunnen nog meer publieke organisaties en bedrijven excelleren middels slimme oplossingen die betekenisvol zijn voor een circulaire samenleving.